Tuesday, August 3, 2010

Our Astralian Adventure ???

O desiatej vyrážame za našim ďalším veľkým dobrodružstvom. Čaká nás nepríjemne dlhý let a veľa neznámeho... 6hodinový let do Dubaja, 10 hodín čakania na ďalší, ešte úmornejší 14 hodinový let do Brisbane, ktorý sa nám predĺži, čo zatiaľ netušíme o pár hodín. 


V Brisbane máme pristávať 6.10 ráno, ale kvôli nepriazni počasia pristávame v Melbourne, a o 10.15 nás všetci vítaju na letisku v Brisbane (ake milé). Joja si vyberú na "preventívnu prehliadku" a už o chvíľu sa úplne vyčerpaný s neuveriteľne ťažkou batožinou (asi nam do nej cestou niečo pribalili :) ) snažíme prenajať auto. Kto by tušil aký problém to može byť, v Austrálii , minimálne v Brisbane zdá sa platí: nezabookované auto = žiadne auto. Ešteže sme obdarení slovenskými hlavičkami, spravíme si on-line rezerváciu a o pol hodinku je auto naše. Áno , aj nám sa to zdá neuveriteľné....

Šoférovanie po druhej strane cesty sa pre Joja za chvíľu stane hračkou. Nájdeme si príjemný motel, starý známy Eccono Lodge, nasleduje úžasná sprcha, hodinka spánku a večerné Brisbane ( o siedmej tu už je tma, hmmm .... zima). 

Letmú prehliadku tretieho najväčšieho mesta Australie ukončíme chutnou večerou v thajskej reštaurácii (kde sa zamilujeme do zelenych fazuliek, doma tak nenavidených), kde nám ju podávajú s vychladenou flašou vody z kohútika. Jojo by si dal aj pivko, ale čašnik ho posiela do hotela cez cestu, kde si ho môže kúpiť . Divné !! Až potom zisťujeme jednu z rarít Austrálskej gastroómie. Do niektorých podnikov, označených BYO - Bring Your Own, čiže prines si vlastné si môžte doniesť svoj vlastný alko drink :).


Brisbane - nie veľmi kvalitný záber, z letu máme ešte roztrasené ruky



0 comments:

Post a Comment

My Flickr:

About me