Wednesday, August 4, 2010

Day 2



Je pol šiestej ráno a my sme čerství a pripravení vyraziť, vstali sme o štvrtej, vonku je ešte chladno a všade navôkol hustá hmla, čo nám sťažuje orientáciu po Brisbane.


Spravíme si okruh centrom mesta, pristavíme sa pri budovách odporúčaných našim bedekrom. City Hall je kvôli rekonštrukcii zavretá, takže prichádzame o jeden z vraj najlepších výhľadov na Brisbane. Ale celkovo nás toto mesto neočarilo. Historické budovy sa tu miešajú s výškovými budovami čo vytvára celkom nechutný mix, vynahrádza to ale množstvo zelene a parkov, parčíkov, stromov, stromčekov, trávy... , ktorú tu mimochodom striekajú na zeleno :) Nech žije 1. máj !!!

Post office building
Ach tie kontrasty


A trávička bude zelená

Cestou okolo sa stavíme v budove parlamentu štátu Queensland a ani nevieme ako absolvujeme menšiu tour. Je tu plno kn'h a veľmi veľa drevených vecí. Aj hodiny ktoré dostali ako dar od princa Charlesa a Lady Di.




Parlament plný kníh

                                          Jojo v úlohe hovorcu v parlamente

Pr'jemne sa možno osviežiťna umelo vytvorenej pláži Paul Breaka na promenáde South Bank.

Lone Pine 

Po prehliadke mesta mierime do rezervácie koál, klokanov, vombatov, všade hrabkajúich moriačikov a iných zvierat Lone Pine Sanctuary.




Večer sa ešte presunieme smerom na sever do mestečka Mooloolaba na Sunshine Cost. Ešte stále unavený z letu o siedme j večer už spíme. 




0 comments:

Post a Comment

My Flickr:

About me