Tuesday, April 28, 2009

Yellowstone - čarovný aj pod snehom




Dnes ráno sa nám naskytol šokujúci pohľad z okna.




Všade (nie len na horách, ale aj v mestečku pod nimi, kde včera nebola na sneh ani najmenšia spomienka) kopa snehu a stále neprestávalo snežit.



Našťastie nás však majitel motela, kde sme strávili noc potešil správou, že cesty v parku od rána odhŕňajú. A tak sme sa mohli vydať na cestu. V bedekri tento park opisujú ako dymiacu zbraň, ktorá ilustruje ako násilná Zem dokáže byť. Dnes sme sa presvedčili že to je pravda. Vriace pramene, gejzíry ... 



Prvé kroky nás zaviedli ku gejzíru Old Faithful, ktorého erupcie sú najpresnejšie predpovedateľné. Takmer nikdy nesklamali. :)) Nesklamal ani nás a asi o pol hodinku po našom príchode začal chŕliť horúcu vodu.



Old Faithful pred erupciou



Old Faithful počas erupcie

Potom sme sa vybrali preskúmať Geyser Baisin, kde sa nám naskytol pohľad na množstvo ďaľších gejzírov a gejzírikov a pestrofarebných horúcich prameňov, ktorých farebnosť je spôsobená rôznymi baktériami, ktoré žijú v rozličnćh teplotách. Len príroda dokáže vytvoriť niečo takéto. A ako sme sa dozvedeli, človek to dokáže svojou bezohladnosťou zničit. 



Beauty Pool



Gejzíriky


Vriace jazierko


Morning Glory Pool



Cesta z Geyser Basin

Prezreli sme si aj Norris Geyser Basin



Grand Canyon of Yellowstone:





A našou poslednou zastávkou boli Mammoth Hot Springs pariace travertínové terasy:


Cesta k Mammoth Hot Springs cez Golden Gate



Mammoth Hot Springs





0 comments:

Post a Comment

My Flickr:

About me