Thursday, May 3, 2012

Nice - prvý krát traja

A je to tu, deň D (alebo L?)! Vyrážame na prvú dovolenku v trojici. Lola mala predvčerom pol roka, takže ako správny rodičia sme sa rozhodli osláviť tento sviatok malým výletíkom. Destinácia nebola náhodná. Vo Francúzsku sme obaja poriadne neboli, a azúrové pobrežie nás vždy lákalo. Hlavným dôvodom ale bolo zistiť ako Blondie zvládne let lietadlom.
Juj aké veľké železné megahračky, bojím bojím
Celá paráda trvala ani nie hodku a pol, ale čo je dôležitejšie, Cutie pie to zvládla na výbornú. Dá sa povedať že ani nepípla. Dokonca si stihla aj na pol cesty schrupnúť, predtým sa však stačila zvítať s celým lietadlom. Mimochodom to bolo poloprázdne, takže miesta bolo habadej.
Nič to nie je, verte mi

Som myslela že tu bude väčšia zábava. Tato mama zobudťe ma keď tam budeme!
Sme tu! Cote d'Azur nás víta do krásneho slnečného podvečera. Ináč aj to pristátie stálo za to. letisko je priamo pri mori, takže keď pristávate, máte pocit ako by ste leteli hydroplánom. Nasadáme na miestny autobus, kedže taxikári tu asi nepoznajú detskú sedačku (naši asi tiež nie), aspoň sa tak môžme pokochať najznámejšou promenádou v Nice ( Promenade des Anglais). Páni to je parádna izba, a ten výhľad! Padáme na zadky, Lolka na posteľ. Ten nápor nových zážitkov nezvládla a v momente zalomila.
Som úplne hotová, na jeden deň toho bolo až až
Prvé pohľady z terasy (áno mame vlastnú terasu na najvyššom poschodí) nám naznačujú že tu asi bude čo obdivovať.
Typické farbné budovy v Nice a nad mestom Chateau
Veľa farieb, veľa
Dnes to už bude iba krátka prechádzka po jednej známej ulici lemovanej obchodmi, niečo pod zub v miestnej reštike a hajde kúpať Smejka v megavani, resp. v megakúpeľni.

Jeeeej a majú tu aj more

Zajtra vyrazíme spoznať krásy Nice a Lolkine prvé more. Hurááááááááááááááááááá!


0 comments:

Post a Comment

My Flickr:

About me